Germanii elimină primele pentru automobile Tesla

Orice locuitor din Germania care își caută un automobil electric poate fi ajutat de statul german să scape de costuri. Acesta preia jumătate din prima de achiziție a acestuia, în valoare totală de 4000 de euro. Producătorul auto Tesla ar fi influențat această campanie în mod nefavorabil prin afișarea de prețuri false. Acest lucru are acum consecințe.

Primele de achiziție de 4000 de euro pentru automobilele electrice Model S de la Tesla nu vor mai fi achitate de către statul german. Biroul Federal pentru Controlul Exporturilor (BAFA) a eliminat vehiculul din lista modelelor eligibile. Producătorii sunt incluși în această listă numai dacă oferă un mode electric a cărui preț de bază nu depășește 60.000 de euro.

Cea mai simplă versiune de Model S este modeul de bază al celor de la Tesla, dar se presupune că mașina nu este disponibilă spre vânzare decât cu un pachet suplimentar pentru comfort. Printr-un astfel de pachet se depășește limita maximă care face posibilă calificarea pentru o primă, a declarat purtătorul de cuvânt al BAFA. Acesta este rezultatul unei cercetări care s-a efectuat începând cu luna iulie.

Tesla a respins acuzațiile și a catalogat informațiile drept greșite. Toți cei din Germania pot comanda versiunea de bază de la Model S fără pachetul de comfort și s-au livrat astfel de mașini clienților, ar fi declarat un purtător de cuvânt al companiei americane. Acest lucru este deja evident din opțiunile de comandă de pe site pentru acest sedan de lux. Tesla oferă pachetul de bază, tocmai pentru ca clienții săi germani să poată beneficia de plata primelor. Constructorul auto american acum în desfășurare anchete pentru a determina dacă dealerii săi au utilizat informații false.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesamt-streicht-E-Praemie-fuer-Teslas-article20162154.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3