Nemulțumirea la job pare să se mențină în limite pentru angajații germani. Când angajații fac grevă în Germania, ei renunță la muncă doar șapte zile pe an. Acest lucru reiese dintr-un studiu efectuat la nivel mondial. Campion mondial este Franța.
În comparație internațională angajații germani fac grevă mai rar decât cei din alte naționalități. Din fiecare 1000 de angajați se înregistrează doar șapte zile de grevă anual, după cum raportează Institutul pentru Economie Germană (IW) de la Köln. Printre cele 22 de state OECD cercetate între anii 2007 și 2016 există cu toate acestea și opt economii, unde au fost înregistrate mai puține greve decât în Germania. Nu au existat conflicte de muncă spre exemplu în Slovacia sau Japonia.
Pe de altă parte vecinii francezi rămân campioni, cu 123 de zile în care au renunțat la muncă, deci de 17 ori mai mult decât valoarea înregistrată de germani. Cu toate acestea, pentru țări precum Italia sau Grecia nu au existat date fiabile care să fie utilizate. Printre țările afectate puternic de conflicte de muncă se mai numără Danemarca (118 zile), Canada (87) și Belgia (79).
Potrivit liderului studiului, Hagen Lesch, statisticile prezintă și unele lacune. În unele observații, cum ar fi anul 2015 (anul super-grevelor), când s-au înregistrat 31 de zile de grevă, există metode de numărare foarte diferite. Spre exemplu, în Germania grevele scurte care durează mai puțin de o zi nu sunt luate în considerare.
Același lucru este valabil și pentru SUA (6 zile re grevă), unde însă grevele cu mai puțin de 1000 de participanți nu sunt evaluate. În spania (59 de zile) grevele generale mari nu sunt incluse în statistici. În general numărul grevelor și durata acestora este în scădere în majoritatea țărilor europene. În multe dintre acestea însă apare un fenomen de renaștere a grevelor policite, care sunt interzise prin lege în Germania.