Germanii folosesc mai puține pungi de plastic

Până în anul 2019 consumul de pungi de plastic ar trebui să se reducă rapid. De aceea pungile de plastic costă adesea o sumă semnificativă de bani. Consecința este că, germanii sunt dispuși tot mai rar să plătească pentru ele, arată cifre recente.

Obligația de a plăti o taxă verde pentru pungile din plastic își arată efectul: anul trecut în Germania s-au vândut cu o treime mai puține pungi de plastic în comparație cu anul precedent, după cum anunță Asociația Comercială Germană (HDE).

Casierițele au înmânat în 2015 un număr de 5,6 miliarde de pungi de plastic, iar în 2016 doar 3,6 miliarde, ne spune asociația citând din cifrele obținute de Societatea pentru Cercetări în Domeniul Pieței de Ambalaje. Această cifră corespunde unui consum de 45 de pungi de plastic pe cap de locuitor în 2016, față de 68 în anul precedent.

De remarcat este faptul că obligația de plată a pungilor și-a arătat efectul în special în comerțul cu textile, unde s-au vândut semnificativ mai puține. Comercianții de modă raportează vânzări în scădere, cu 50-80%, explică purtătorul de cuvânt al HDE, Kai Falk. În afară de asta, diferite domenii au renunțat chiar complet la acest tip de ambalaj și oferă în loc pungi reciclabile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-verbrauchen-weniger-Plastiktueten-article19894455.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =