Germanii ignoră primele de cumpărare pentru automobile electrice

Cum vor ajunge mai multe automobile lipsite de emisii să circule pe șoselele germane? Stimulentele financiare pentru cumpărarea unui automobil electric nu au nici un efect. De la Introducerea lor în urmă cu un an și jumătate, doar o parte foarte redusă din cumpărători au decis să apeleze la ele.

Primele guvernamentale pentru achiziția de automobile electrice, introduse în urmă cu un an și jumătate au trezit până acum doar un interes moderat. Pentru sprijin financiar a fost pusă la dispoziție o sumă totală de 600 de milioane de euro. Până în prezent 65 de milioane au fost cheltuite, spune președintele Biroului Federal pentru Economie și Control al Exporturilor (BAFA), Andreas Obersteller.

Astfel că până în prezent s-a cheltuit abia 10% din suma totală pusă la dispoziție. De la introducerea așa-numitului “bonus de mediu” odată cu luna iulie 2016, la biroul federal au fost depuse în total 46.897 de cereri.

Guvernul federal a urmărit să sprijine achiziția automobilelor complet electrice, cu suma de 2000 de euro și a celor hibride de tip plug-in, la care motorul clasic cu ardere internă este ajutat de un motor electric, cu suma de 1500 de euro.

Producătorii adaugă aceeași sumă, ca parte a programului de sprijin. Primele se vor acorda, până la epuizarea fondurilor, până la finalul anului 2019. Prin aceste prime guvernul federal german și industria germană încearcă să creeze un stimulent pentru a aduce mai multe automobile electrice pe șoselele germane.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-ignorieren-Kaufpraemie-fuer-E-Autos-article20211159.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 28 =