Germanii testează noile trenuri Turbo-ICE

Noua rută de mare viteză dintre Berlin și München reduce timpul de călătorie între cele două mari metropole germane la circa patru ore. Acum directorul executiv al Deutsche Bahn, Berthold Huber și Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, testează noua secțiune feroviară.

120 de kilometri în 45 de minute: directorul executiv al Deutsche Bahn, Berthold Huber, împreună cu Ministrul German al Transporturilor, Alexander Dobrindt, au testat cea mai rapidă secțiune din noul traseu de mare viteză dintre Berlin și München. Premiera a implicat conducerea unui ICE de la Bamberg la Erfurt și retur. Trenul a atins pe această porțiune viteze de până la 300 km/h. Viteza medie însă pe întreaga porțiune a fost de 160 km/h.

Oficial tronsonul va fi dat în folosință odată cu modificarea programului Deutsche Bahn pe scară largă, ce va avea loc pe data de 10 decembrie anul acesta. Pasagerii Deutsche Bahn pot să se aștepte la prețuri constante. Pentru călătorii cu sprinterul ICE nu vor exista majorări de preț, a confirmat o purtătoare de cuvânt a companiei feroviare. Acest lucru este valabil și pentru ruta Berlin-München.

Până acum călătorii aveau nevoie pentru ruta de la Bamberg la Erfurt de fix trei ore, întreaga distanță între Berlin și München va putea fi parcursă din decembrie în mai puțin de patru ore. Această performanță poate fi atinsă doar de un sprinter-ICE, care este momentan disponibil doar în localitățile Halle, Erfurt și Nürnberg. ICE-ul standard are nevoie de circa 4,5 ore pe aceeași porțiune, pentru că face opriri suplimentare în stațiile Leipzig, Bamberg și Augsburg. Germania se apropie tot mai mult de performanța necesară pe căile ferate, spune directorul DB pentru traficul de persoane, Berthold Huber.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Dobrindt-und-Huber-testen-den-Turbo-ICE-article20009013.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 16