Germanii vor să controleze ei automobilul

Automobilele viitorului vor fi capabile să ruleze complet autonom, iar la volan nu va mai trebui să stea nimeni. Oamenii din Germania nu sunt foarte entuziasmați de astfel de idei, se arată într-un studiu recent.

Majoritatea oamenilor din Germania vor ca pe viitor să nu lase mașina să ruleze complet singură pe șosele, ei nu vor să cedeze complet controlul către un computer. Fiecare a treia persoană chestionată (30%) nu își poate închipui un caz în care mașinile complet autonome sunt o idee bună, arată un studiu reprezentativ efectuat de compania de consultanță Ernst & Young (EY).

Alți 21% cred că este puțin probabil ca ei să se așeze într-un asemenea automobil, iar alte cinci procente au declarat că sunt indeciși. Doar fiecare a patra persoană chestionată (26%) a fost foarte hotărâtă să se încreadă într-un automobil complet autonom, alți 18% au răspuns cu “poate”.

Dacă ar avea în continuare posibilitatea de a interveni în caz de necesitate, oamenii ar fi mai deschiși către astfel de concepte: atunci 33% dintre cei chestionați ar fi hotărâți să călătorească într-un astfel de vehicul, iar numai 13% ar rămâne categoric împotriva lor. Regula generală este că tinerii și bărbații sunt mai deschiși către acest concept față de persoanele în vârstă și femeile.

http://www.n-tv.de/auto/Autonomes-Fahren-stoesst-bei-Deutschen-auf-Skepsis-article20025789.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 32