Gest cu trei degete blochează iPhone-ul

Un Youtuber arată cum se poate bloca un iPhone punând trei degete simultan în anumite locuri. Se poate încerca de oricine, telefonul nu are de suferit.

Cine se plictisește, poate încerca să exploateze eroarea din sistemul de operare al celor de la Apple, iOS 10, care provoacă în prezent senzație pe internet. Dacă vă reușește veți putea bloca terminalul pentru o perioadă scurtă de timp, după care acesta va reporni. Dar în afară de asta terminalul nu suferă alte pagube. Bug-ul a fost descoperit de Youtuber-ul Kevin N de pe site-ul italian “AmiciApple”. Eroarea a devenit cu adevărat populară după ce marele portal “9to5Mac” a republicat-o.

Este nevoie de puțină îndemânare pentru a forța un iPhone să cedeze pentru o perioadă scurtă de timp. Trebuie să se deschidă centrul de control printr-o mișcare în sus peste butonul de Home. Apoi trebuie să încercați să apăsați simultan cu trei degete una din următoarele icoane pentru acces rapid: lanternă, cronometru, calculator sau cameră foto – cu un deget – plus icoana de night-shift și una din icoanele AirPlay sau AirDrop.

A durat o vreme până a ieșit, dar și un iPhone 7 Plus prezent în redacția n-tv a reacționat negativ la acest gest, blocându-se pentru câteva secunde, apoi a suferit o repornire. Pe dispozitiv era instalată versiunea beta de la iOS 10.3.2. Rapoartele diferitelor pagini web și comentariile utilizatorilor arată că prin această metodă pot fi “ucise” și dispozitive cu versiuni mai vechi de software.

Apple va rezolva aproape sigur această problemă printr-o actualizare de software, dar nu are motiv să se grăbească. Problema nu este atât de gravă și poate fi reconstituită decât cu o oarecare dificultate.

http://www.n-tv.de/technik/Drei-Finger-Geste-schiesst-iPhone-ab-article19811159.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 93 =