Ghid complet pentru o preparare ușoară a meselor – Partea II

Use leftovers for meal prepping

Folosiți resturile. Clienții lui Bachman se luptă adesea cu planificarea mai multor mese, cum ar fi prânzul și cina. Prima dată alegeți o masă. Apoi după ce vă ocupați de ea, adăugați mai multe. În plus, se poate găti în plus pentru prânz, iar resturile ce rămân să se consume la cină. Este mult mai ușor decât să încercăm să consumăm o altă masă la prânz în fiecare zi.

Alegeți metode mai ușoare de gătit. Sigur că ne plac urmele de grill de pe carnea de pui, dar gătitul la grătar sau grill necesită multă atenție. Bachman recomandă să folosim un cuptor sau un “slow cooker”, din moment ce aceste aparate funcționează după principiul – pui mâncarea înauntru pentru o anumită perioadă de timp presetată și doar monitorizezi felul în care se gătește. În plus, este mai ușor de gătit cantități mari de alimente cu aceste două metode.

Ne putem baza pe alimente congelate. Nu este necesar să preparăm toate articolele de pe meniu. În loc să spălăm, tăiem și să gătim kilograme de broccoli, putem cumpăra legume congelate. În plus, multe fructe sau legume congelate, precum broccoli au la fel de multe vitamine sau minerale ca și variantele proaspete.

Micul dejun trebuie să fie simplu. Diminețile sunt haotice, de aceea Bachman recomandă să luăm același mic dejun în fiecare zi. Doar tăiem niște fructe astfel încât să poată fi aruncate în blender pentru a face un smoothie sau le amestecăm cu o porție de iaurt grecesc pentru o schimbare de gust.

În mod similar, Bachman ne sfătuiește să alegem gustări precum nuci pre-porționate sau o porție de ouă fierte tare, pe care să le putem consuma în fiecare zi. În acest fel nu va trebui să mergem la automatul cu gustări de fiecare dată când avem poftă de ceva.

https://www.menshealth.com/nutrition/a19544125/beginners-guide-to-meal-prep/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =