Ghid complet pentru o preparare ușoară a meselor

Grilled Salmon Salad Meal Prepping

Nu există nici un secret pentru a consuma mese sănătoase și gătite acasă care să nu necesite petrecerea câtorva ore în bucătărie după ce ne întoarcem de la muncă. Nu, nu luăm în calcul investiția într-un bucătar personal.

Aici vorbim despre prepararea meselor sau crearea unor feluri de mâncare și porționarea lor pe parcursul întregii săptămâni. Această activitate poate fi una la fel de ușoară ca și făcutul de provizii de la supermarket sau la fel de complicată precum gătirea în zilele de weekend pentru întreaga săptămână ce urmează. În orice caz, anumite reguli generale ne pot ajuta să economisim timp și bani și ne vor asigura că urmăm o dietă sănătoasă.

Consultant nutrițional pentru Men`s Health, Mike Rousell spune că unul dintre cele mai mari dezavantaje pe care le întâlnește în rândul clienților în privința respectării programului nutrițional este că aceștia iau decizii nutriționale proaste pe moment. Dacă mesele sunt pregătite din avans, nu este necesar să se ia decizii când suntem înfometați. Munca a fost deja făcută, doar trebuie să mâncăm.

Trebuie în primul rând să ne gândim câte mese – mic dejun, prânz și cină – avem nevoie pe parcursul săptămânii. Teoretic, dacă vrem să mâncăm destul la micul dejun, prânz și cină pentru o săptămână cu zile de muncă, vom avea nevoie de 15 mese, dar asta nu înseamnă că trebuie să gătim 15 feluri de mâncare separate. În loc de asta, preparăm câteva porții mari de carne și legume care pot fi folosite în diferite combinații pe parcursul perioadei.

Păstrați lucrurile simple. Dacă nu aveți experiență în gătit, dieteticianul Jessica Bachman, care lucrează ca și antrenor pentru StrongerU, recomandă să ne ferim de rețete care au nevoie de foarte multe ingrediente. În locul acestora, să ne gândim la o masă ca și un aport de legume, proteine și amidon. Spre exemplu, o cină rapidă ar putea fi reprezentată de cotlet de porc la grătar, broccoli și cartofi dulci.

https://www.menshealth.com/nutrition/a19544125/beginners-guide-to-meal-prep/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =