GIGAFACTORY TESLA

  • EB004D18-F7B4-4819-A2F9-6312776F0D63_v0_lTesla plănuiește o fabrică-gigant de baterii

Mașini electrice pentru toată lumea – acesta este visul Tesla. Pentru a face mașinile sale rapide și silențioase, disponibile și pentru șoferii cu venituri medii, la prețuri accesibile, grupul intenționează să construiască o fabrică gigant pentru producția de baterii. Producția în masă va reduce costurile acumulatorilor cu peste 30%.

 

Producătorul auto Tesla este cunoscut pentru planurile sale ambițioase. Cel mai recent proiect al acestora a primit un nume corespunzător: Gigafactory. Cu scopul de a face mașinile sale mai accesibile, compania din California plănuiește construcția unei mari fabrici de baterii. Noua unitate de producție ar urma să fie finalizată în 2020, iar aceasta va produce mai multe baterii litiu-ion decât produc azi toate fabricile împreună, conform postărilor de miercuri de pe blogul Tesla.

 

Producția de masă va crea economii de scară, costul bateriilor este așteptat să scadă în consecință cu peste 30%. 6500 de oameni ar urma să fie angajați în noua fabrică Tesla. Două miliarde de dolari dorește Tesla să investească în primă fază în noul său Gigafactory, sumă finanțată în mare parte prin împrumuturi. Iar în total fabrica va ajunge să coste până la final între 4 și 5 miliarde de dolari. De asemenea, blog-ul tech Engadget scrie că producătorul japonez de electronice, Panasonic, va participa cu până la 1 miliard de dolari. Panasonic a achiziționat acțiuni Tesla în 2010.

 

Deși Tesla sărbătorește succesul vânzărilor modelului său S., ce este un sedan electric și ajunge să coste 65.000 de euro, acesta nu este suficient pentru companie. Este de asemenea planificat un alt model pentru următorii 3 ani. Pentru a-l construi mai ieftin, Tesla are nevoie de baterii ieftine. Iar acest lucru va fi oferit de noua fabrică. Iar vânzările de mașini sunt așteptate apoi să crească, de la 22.500 de unități la aproape jumătate de milion pe parcursul a câțiva ani.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/tesla-plant-gigantische-batteriefabrik-a-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 59