Gigant din domeniul logisticii arată cum funcționează mobilitatea electrică

imago71574259h

Deutsche Post vrea să dezvolte masiv producția de scootere electrice și să restructureze întreaga sa flotă. Deja ar putea fi produse 10.000 de mașini pe an, însă Poșta Germană nu vrea să devină și producător de automobile.

Transportorul cu propulsie electrică al celor de la Deutsche Post, numit pe scurt Streetscooter, este unul din proiectele preferate ale lui Jürgen Gerdes. Este silențios, sprinten, ecologic și deosebit. Managerul Deutsche Post responsabil de scrisori, colete și eCommerce are planuri mari. Întregul parc auto al gigantului în galben ar urma să fie înlocuit pe termen mediu cu transportoare cu propulsie electrică. Astfel că până la 70.000 de vehicule ar putea fi înlocuite. Gerdes spune că Deutsche Post operează unul dintre cele mai mari parcuri auto din Germania. Iar acesta trebuie să devină treptat cât mai ecologic. Dar Deutsche Post nu are nici o intenție să devină și constructor auto. Șeful concernului, Frank Appel, confirmă acest lucru. Dar este convins de produs, pentru că Streetscooter-ul a primit premiul întâi al “Klima-Expo NRW”, fiind un pionier în domeniul protecției mediului.

Volumele de producție sunt încă ușor de gestionat, dar compania vrea să se implice în curând în ceva mai mult. După startul producției de serie va urma producția în masă. Acolo unde se produceau cândva vehicule feroviare ale firmei Talbot se vor asambla Streetscootere. În prezent Deutsche Post își extinde capacitatea de producție, cantități de 10.000 de automobile pe an fiind curând posibile. Fix 2000 dintre aceste vehicule se doresc a fi deja în dotarea Poștei Germane până la sfârșitul anului. Gerdes spune că în prezent capacitatea de producție este alocată în totalitate necesităților proprii Deutsche Post.

Însă există și potențiali clienți sub formă de firme de pe piața autohtonă sau din străinătate. Există deja cereri din partea unor companii, dar și din partea comunelor, pentru că doresc să își modernizeze flotele de transport urban, iar valorile tot mai mari de CO2 din interiorul orașelor trebuie să fie reduse urgent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Logistikriese-zeigt-wie-Elektromobilitaet-geht-article18479891.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =