GIGANTI DE PLATA

apple-logoGigantii tehnologiei, buni de plata

Personalul gigantilor de tehnologie: Google, Apple, Intel si Adobe, da in judecata firmele din Silicon Valley ( sudul Californiei), pentru un presupus pact intre companii pentru a limita plata lucratorilor.
Angajatorii se confrunta in luna mai, cu apeluri de 9 miliarde de dolari ( 6,5 miliarde de euro), in compensatie pentru cei 3 miliarde de dolari pierduti din salariile angajatilor, printre care, mai mult de 64.000 de ingineri.
Procesul de clasa-actiune, a fost adus de cinci ingineri care au lucrat pentru companiile de tehnologie si au afirmat ca angajatorii au conspirat pentru a suprima salariile, “la niveluri reduse intr-un mod artificial”. Insa, companiile de tehnologie neaga faptul ca pactul a fost o “conpiratie”. Miscarea vine dupa ce, in 2007, documentele judiciare, descoperite de PandoDaily, au relevat faptul ca fostul director general Apple, Steve Jobs, i-a trimis prin e-mail lui Eric Schmidt, o fata zambitoare dupa ce a ajutat la concedierea unui angajat Google, pentru a încerca sa recruteze un inginer de la Apple, tot prin e-mail.
http://www.ibtimes.co.uk/google-apple-intel-adobe-face-9bn-jobs-pact-law-suit-1445528

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62