Giganții energetici în fața unui nou val de concedieri

64512136

Tranzaiția energetică costă deja mii de joburi pentru concerne giganți precum Eon, RWE sau Vatenfall. Acum se anunță un nou val de concedieri. Afectate sunt în mod special diviziile care se ocupă de energia atomică.

În afacerile cu energie apar noi campanii de economisire cu noi valuri de concedieri. În perspectiva păstrării prețurilor mici pe bursa energiei electrice, companiile vor să mai reducă încă o dată costurile. Din punct de vedere al companiilor, de aici se vor economisi miliardele suplimentare care vor fi cheltuite odată cu reducerea treptată a afacerilor cu energie atomică.

RWE are deja discuții preliminare cu sindicatele despre reduceri semnificative ale tarifelor angajaților și invocă clauze de urgență, care prevăd luarea de măsuri speciale în cazul în care compania suferă de pe urma dificultăților economice. Angajatorii cer ca tarifele să fie reduse cu 25%. Însă sindicatul IG BCE a protestat la sfârșitul lunii mai, declarând că așa ceva nu este posibil.

În timp ce RWE nu a dorit să facă referiri despre conținutul acestor discuții, sindicatul protestează vehement împotriva posibilei tăieri a bonusurilor de Crăciun, spre exemplu, a indemnizațiilor și a banilor de concediu. Servicii furnizate de ani de zile prin eforturi susținute nu ar trebui să fie aruncate pur și simplu la gunoi datorită unei crize pe termen scurt din domeniul energetic, spune un purtător de cuvânt.

Pe data de 4 și 5 iulie negocierile ar trebui să continue. Până acum potrivit participanților a existat o stare de spirit tensionată și încărcată. Încă nu este foarte clar dacă RWE ar putea negocia reducerea sarcinilor tarifare pe motive de dificultăți economice, spune funcționarul Verdi, Hans-Peter Lafos, care face parte și din consiliul de securitate al RWE.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Energieriesen-droht-neue-Kuendigungswelle-article18019131.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 7