Gigantul farmaceutic Pfizer va plăti o amendă record

ap-199905985302

Autoritatea competentă de supraveghere din Marea Britanie a trimis un mesaj clar către concernul farmaceutic Pfizer. Pentru faptul că, concernul ar fi multiplicat exponențial prețul unui medicament pentru epilepsie, acesta ar trebui să achite o amendă de 100 de milioane de euro.

Autoritatea britanică de supraveghere a concurenței dorește să pedepsească aspru concernul farmaceutic Pfizer pentru majorarea prețului unui medicament destinat tratării epilepsiei și cere acestuia să achite o amendă de 100 de milioane de euro. Motivul este faptul că prețul acestui medicament a fost majorat cu 2600 de procente, anunță autoritatea CMA. Este cea mai ridicată amendă pe care CMA a impus-o vreodată și trimite un mesaj clar către jucătorii de pe această piață, că autoritățile sunt decise să nu tolereze astfel de comportamente abuzive.

Majorările de preț au fost posibile pentru că fondurile care dețineau drepturile de marcă nu mai aveau acorduri de preț. Pfizer a respins acuzațiile și a decis să facă recurs. Chiar și firma britanică Flynn Pharma, care a preluat drepturile pentru medicamentul de la Pfizer în septembrie 2012, a fost pedepsită cu o amendă de peste șase milioane de euro.

Companiile profită intenționat de aceste posibilități de eliminare a drepturilor de marcă, pentru a majora exponențial prețurile la anumite medicamente, știind că pe acestea se bazează un număr mare de pacienți, critică autoritatea. În timp ce costurile pentru acest medicament în sistemul britanic de sănătate se situau la două milioane de lire sterline în anul 2012, acum au urcat brusc la 50 de milioane.

Autoritatea critică de asemenea că prețurile pentru aceste capsule sunt de zeci sau sute de ori mai mari decât în alte țări europene. Pfizer a anunțat în schimb că producția acestui medicament suferă de pe urma pierderilor și de aceea concernul a fost obligat să facă la rândul său modificări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Pharmariese-Pfizer-soll-Rekordstrafe-zahlen-article19271706.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 59 =