Gigantul nuclear EDF Energy in pierdere

_89651108_gettyimages-127910173

Gigantul energetic francez EDF a declarat ca vanzarile au scazut cu 7% in primele trei luni ale anului, în fața concurenței acerbe, o iarnă blândă și prețuri mai mici ale energiei. EDF, 85% controlat de statul francez, s-a străduit să obtină banii pentru participatia sa de 66,5% din proiect.

Directorul financiar Thomas Piquemal a demisionat în luna aprilie în urma unui dezacord intern dacă să continue în controversatul proiect. Cu toate acestea, EDF şi-a prezentat planurile de a ridica 4 miliarde de euro, in crestere cu pana la 3 miliarde de dolari furnizati de guvernul francez.

Agențiile de rating a creditelor vor evalua grupul în următoarele zile și verdictul cu privire la finanțele sale va determina cât de ușor ii va fi grupului pentru a ridica numerar. În același timp, condițiile dure de pe piata, a obligat EDF sa reduca, costurilor și să planifice vanzarea a 10 miliarde de euro în active până în 2020, inclusiv un pachet în operatorul RTE.

Vanzarile grupului au scazut cu 7% , la 21.4 miliarde de euro în primele trei luni ale anului, vanzarile din Marea Britanie scazandd cu 9,8%. Compania a declarat că veniturile sale prognozate pentru 2016 raman pe drumul cel bun.

http://www.bbc.com/news/business-36262029

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − 61 =