GIGANTUL TRANS

  • 2-format3Planificarea unui gigant

Conducta de petrol planificată întâlnește un obstacol major. Aceasta are o lungime de 2700 de km și este destinată să aducă petrolul din Canada în Golful Mexic. Cel mai probabil conducta Keystone XL va fi construită prin SUA. Dar ecologiștii avertizează.

 

Controversata conductă de petrol din Canada până la Golful Mexic va putea fi în sfârșit construită, după ani de dispute. Conducta Keystone-XL nu va avea un impact semnificativ asupra mediului, după cum arată Departamentul de Stat al SUA într-un raport emis pentru acest proiect de miliarde.

 

Dar proiectul are un obstacul important. Președintele american Barack Obama a dat undă verde acestui proiect, doar atâta vreme cât emisiile de dioxid de carbon nu vor fi crescute semnificativ. În urmă cu doi ani, proiectul construcției conductei de 2700 de km a fost oprit datorită faptului că efectele potențiale asupra sănătății rezidenților și asupra mediului nu au putut fi testate corespunzător.

 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Jay Carney, a declarat recent că acest studiu nu reprezintă că a fost luată nici o decizie în direcția proiectului. Cu 7 miliarde de dolari (5,2 miliarde de euro) proiectul are scopul de a transporta petrol brut din nisipuri bituminoase, prin intermediul teritoriului Statelor Unite, potrivit unui purtător de cuvânt al TransCanada.

 

Ecologiștii avertizează că acest tip de extracție de petrol generează de trei ori mai multe gaze cu efect de seră decât alte metode conveționale. Proiectul ar urma să fie finalizat în 5 ani de zile și să genereze mii de locuri de muncă.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/umstrittenes-us-projekt-geplante-oelpipeline-nimmt-wichtige-huerde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 86 =