Gigaset dă afară fiecare al doilea om

64081992

Fosta filială a Siemens, Gigaset are planuri mari: ei vor să câștige bani în viitor cu telefoane mobile și accesorii destinate conceptelor de Smart Home. În prezent realitatea este cu totul alta. Managementul speră ca prin reduceri radicale să scoată firma din pierderi.

Producătorul german de articole telecom, Gigaset, vrea ca în următorii trei ani să dea afară aproape jumătate din forța sa de muncă. Până în anul 2018 aproximativ 550 din cei 1250 de angajați din prezent vor fi dați afară, a anunțat compania la München. Motivul este piața care se reduce continuu pentru aparatele wireless pentru telefonie fixă, afacerea de bază pentru această fostă filială a Siemens.

Aparatele sunt fabricate în principal în fabrica de la Bocholt. Prin reducerea de joburi, afacerile deficitare ar putea fi făcute din nou profitabile. Pentru ei asta înseamnă restructurarea companiei și echilibrarea structurii de cost. Iar acest lucru nu reprezintă un regres, ci doar o mai bună poziționare pe piață, spune directorul executiv Charles Fränkl. Despre reducerile planificate trebuie însă să se pună de acord cu reprezentanții angajaților. Discuțiile ar trebui să pornească curând.

Gigaset se vede ca unul dintre cei mai mari trei producători de telefoane fără fir din Europa. Cu toate acestea, anul acesta prognozează o reducere a cifrei de afaceri. Datele anterioare arată că piața pentru astfel de aparate s-a redus anul trecut cu doisprezece procente. Până în anul 2018 aceasta se va mai reduce la nivel mondial cu alte 5,5 procente, pentru că, clienții privați folosesc tot mai mult telefoanele mobile.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Gigaset-baut-fast-jeden-zweiten-Job-ab-article16468006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 1 =