Glencore confirmă vânzarea minelor din Australia și Chile

_85918514_med

Glencore confirmă vânzarea minelor din Australia și Chile

Gigantul Glencore a declarat că a început procesul de vânzare pentru două dintre minele sale de cupru din Australia și Chile. Minele de cupru New South Wales din Australia şi Lomas Bayas din deșertul Atacama din Chile sunt de vânzare.

Glencore încearcă să reducă 30 de miliarde de dolari din datoriilor create în urma preluarii în 2013 a Xstrata. Acțiunile sale listate în Hong Kong au scăzut, de asemenea, cu aproximativ 55% în acest an.

În Australia, Glencore dispune de 19 complexe miniere în întreaga țară, inclusiv cărbune, cupru, nichel și zinc operațiuni, fabrici portuare, birouri și întreprinderi agricole, printre altele.

Acesta este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din Australia. În Chile, Glencore detine si are actiuni in mai multe mine, precum și un proiect de hidro-energie. Săptămâna trecută, firma a anuntat ca va reduce dramatic producția de zinc.

Miscarea vine pe fondul scăderii cu 30% a prețului la zinc în ultimele luni. Compania a declarat ca va reduce 500.000 de tone de producție de zinc, sau 4% din oferta totală a lumii.

http://www.bbc.com/news/business-34502412

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11