Glencore promite să reducă datoriile și să creasca numerarul

_85401438_glencore

Glencore promite să reducă datoriile și să creasca numerarul

Glencore, primul furnizor mondial de materii prime și materiale rare intenționează să reducă 30 de miliarde de dolari din mormanul de datorii, să crească pe piețele bursiere și să suspende unele producţii de cupru din Africa. Glencore a declarat că urmărește să reducă datoria netă la ” sub 20 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2016″.

Acesta a spus că va vinde activele și va ridica 2,5 miliarde de dolari într-o nouă emisiune de acțiuni. De asemenea, firma a declarat că va suspenda unele dintre operațiunile sale de producție a cuprului în Zambia și Republica Democrată Congo timp de 18 luni. Se estimează că suspendarea ar elimina 400.000 de tone de cupru de pe piața mondială, echivalentul a aproximativ un sfert din producția totală de cupru a firmei.

În luna august, firma a raportat o pierdere de 676 milioane de dolari pentru prima jumătate a anului după ce a fost lovita de scăderea prețurilor la petrol și metale.
Firma elvetiana a declarat, de asemenea, ca investitia din 2016 se astepta a fi mai mica decat in acest an. Glencore mai spune ca minele din Zambia și Congo vor fi suspendate, ambele fiind vechi de decenii cu costuri de productie duble faţă de minele moderne din Congo.

http://www.bbc.com/news/business-34171344

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 45