global matrix

_74969914_179254567

Copii scoţieni sunt printre cel mai puţini activi din lume
Potrivit unui nou raport, copii din Scoţia sunt printre cel mai puțin activi din întreaga lume. Studiul, care implica cercetările Universitatii din Strathclyde, a urmărit comportamentul copiilor din 15  țări diferite.

Scoția s-a clasat pe ultimul loc, în ceea ce priveşte activitate fizică, și pe locul întâi ân petrecerea timpului liber pe calculator sau tabletă pentru tot felul de jocuri video. Cu toate acestea, Scoţia s-a făcut marcată prin sprijinul comunitar și categoriile de sanatate ale copiilor.
Constatarile sunt parte a primului “Global Matrix ” pentru activitățile fizice ale copiilor şi care va fi lansat în Toronto, Canada. Global Matrix evaluează nouă indicatori, activitatea fizică în general: participarea la activităţile sportive organizate, jocuri active, miscare, comportamente sedentare , familia și colegii, școală; comunitate și mediul construit, precum și strategiile guvernamentale  a investițiilor.

Fiecaruia dintre acești indicatori i se atribuie un grad, de la A la F, în funcşie de importanţă. Iar Scoția a marcat un F in doua categorii – activitate fizică în general, și comportamentul sedentar – sau de petrecere a timpului liber. Cincisprezece țări vor fi prezntate la Matrix Global – Australia , Canada , Columbia , Anglia , Finlanda , Ghana , Irlanda , Kenya , Mexic , Mozambic , Noua Zeelandă , Nigeria , Scoția , Africa de Sud , și Statele Unite ale Americii.

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-27485118

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6