Global Tech I dat în operare

3rib1044-1

Global Tech I dat în operare

Până acum nu a existat un parc eolian offshore atât de departe de țărm, anunță operatorii de la Global Tech I. Acum unitatea deja consacrată va putea furniza energie către aproape jumătate de milion de gospodării.

Dezvoltarea energiei eoliene în largul mării capătă avânt. Parcul eolian offshore Global Tech I a fost luat în operare. Pe Marea Nordului de la granița olandeză până la cea daneză sunt în prezent amplasate 608 de dispozitive generatoare de energie, după cum a numărat Agenția pentru Energie Eoliană de la Bremerhaven.

Operatorii de la Global Tech I au clasificat parcul format din 80 de generatoare, amplasat la 140 de kilometri de Emden ca fiind un proiect pionier. Nimeni nu mai construit până acum atât de departe de coastă, spune administratorul tehnic, Jan Podbielski.

Turbinele de cinci megawați și postul de transformare au fost amplasate pe o suprafață de până la 41 de kilometri pătrați și la o adâncime de până la 40 de metri. Global Tech I poate să producă curent electric de până la 400 de megawați și astfel să asigure necesarul de energie a aproximativ 450.000 de gospodării.

La proiect au participat cu un volum de investiții de 1,8 miliarde de euro furnizorul municipal de la Munchen, Entega AG de la Darmstadt, Axpo International S.A. din Elveția și alte șapte companii sau instituții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Global-Tech-I-in-Betrieb-genommen-article15850341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 20