GM-AMENDA uriasa

_74916128_tv021761363

Amendă de 35 milioane de dolari pentru General Motors
Producătorul auto american, General Motors a fost amendat cu $ 35m pentru întârzieri în rechemarea masinilor mici cu switch-uri de aprindere defecte. Amenda este suma maximă permisă de legislația Statelor Unite .

Producătorii de automobile din Statele Unite sunt obligaţi să raporteze defecte de securitate în termen de cinci zile de la descoperirea lor . General Motors a anuntat ca a inceput deja revizuirea proceselor și politicilor sale, pentru a evita întârzierile de această natură pe viitor.

Administrația Consiliul Highway Traffic Safety National ( NHTSA ) a declarat că a fost cea mai mare pedeapsa civilă percepută vreodată, ca urmare a unei investigații de rechemare.
” Siguranța este prioritatea noastră, iar anuntul de astazi este pentru toți producătorii, care vor fi trași la răspundere în cazul în care nu reușesc să raporteze rapid și să abordeze defectele legate de siguranță “, a declarat secretarul american de transport Fox într-o declarație în care a anunțat amenda .

Ca urmare a declaraţiei, GM a fost de acord , de asemenea să ofere NHTSA acces la rezultatele anchetei sale interne, precum și să accelereze rechemarile. ” Am învățat foarte mult din această rechemare şi vom ieși din această situație ca o companie mai puternică “, a declarat directorul executiv al GM, Mary Barra.

http://www.bbc.com/news/business-27442448

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7