GM are în plan taxiuri-robot pentru anul viitor

Când vor ajunge automobilele autonome să circule în mod obișnuit pe șosele? În SUA ar putea ca acest lucru să se petreacă începând cu anul viitor. General Motors are în plan taxiuri-robot și crede că se va ajunge la eliminarea completă a accidentelor rutiere.

General Motors a înaintat o cerere la Ministerul American al Transporturilor pentru ca în anul 2019 să poată aduce pe șosele automobile lipsite de șofer. Acestora le va lipsit volanul și pedala de accelerație. Cel mai mare concern automobilistic din SUA investește în ambițiile sale din domeniul automobilelor autonome și promite să facă traficul rutier mai sigur. Prezentarea GM spune: “Imaginați-vă o lume fără accidente de mașină”.

Concernul vrea ca prin introducerea automobilelor autonome să elimine complet factorul uman, erorile, iar potrivit celor de la GM, aceasta este principala cauză a accidentelor rutiere, în proporție de 94%. GM investește masiv în acest domeniu, iar potrivit proprilor date primul vehicul este gata să intre pe linia de producție. Acesta va fi capabil să funcționeze fără nici un fel de control manual în condiții complet lipsite de pericol. GM vrea apoi să se implice foarte mult pe piața serviciilor de car-sharing.

Luna noiembrie din 2019 a fost luată ca obiectiv inițial, dar apoi calendarul a fost limitat datorită nevoii de progrese tehnologice viitoare. Cererea de autorizare a prototipurilor va majora presiunea exercitată asupra concurenței. Taxiurile robot de la GM se numesc Cruise AV, este vorba despre o subsidiară a Cruise Automation, iar vehiculul reprezintă o versiune avansată a modelului electric Chevrolet Bolt EV.

Concernul testează de multă vreme automobile autonome în traficul public din diferite state americane. Nu doar GM promite afaceri profitabile din construcția unei flote de taxiuri. Asemenea planuri există și la concurenți precum Daimler, Renault sau Uber. În privința automobilelor autonome mai există concurență și din partea unor companii care activează în alte domenii, precum Waymo (subsidiară Google) sau Apple.

https://www.n-tv.de/auto/GM-plant-Roboter-Taxis-fuers-kommende-Jahr-article20229071.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =