GM cumpără un start-up pentru mașini autonome

GM-Manager-Mark-Reuss-erklaerte-der-Zukauf-verschaffe-dem-Autoriesen-einen-einzigartigen-technologischen-Vorteil-

Experții cred că mașinile vor autonome vor ajunge pe străzi în anul 2020. Iar General Motors vrea să fie parte din trend. Astfel că, concernul auto american vrea să își adjudece o poziție dominantă.

General Motors vrea să se implice în dezvoltarea de automobile autonome, fapt demonstrat de achiziția unei companii start-up din San Francisco. Prețul de achiziție pentru firma fondată în 2013 pe nume Cruise Automation ar trebui să se ridice undeva la un miliard de dolari, raportează blogul de tehnologie Recode și revista Fortune. Date oficiale nu există cu privire la această achiziție. Cruise a dezvoltat inițial kit-uri after-market care puteau să transforme un automobil într-unul autonom.

Prima versiune este disponibilă la prețul de 10.000 de dolari cu un bloc de senzori amplasat pe acoperișul mașinilor, gândit pentru modele Audi. Apoi compania și-a schimbat ideea de afaceri și s-a concentrat exclusiv pe dezvoltarea de tehnologii pentru mașini complet autonome, spune cofondatorul și directorul Kyle Vogt de la blogul de tehnologie The Verge. Nu se știe însă nimic despre progresul proiectelor lor.

Managerul GM, Mark Reuss a explicat acum fără prea multe detalii că achiziția de către acest gigant automobilistic reprezintă un avantaj tehnologic unic. Locația Cruise din San Francisco ar trebui să fie păstrată pentru moment, iar potrivit rapoartelor din presă start-up-ul a primit 18 milioane din partea investitorilor la ultima majorare de capital. Concurentul GM, Ford, a confirmat de asemenea vinerea trecută că lucrează la dezvoltarea de tehnologii similare printr-o filială nou fondată.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GM-kauft-Start-Up-fuer-selbstfahrende-Autos-article17204696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 12