GM este din nou mai valoros decât Tesla

De aproape o săptămână acțiunile producătorului auto Tesla merg tot în jos. Valoarea bursieră a producătorului auto american a scăzut cu peste nouă miliarde de dolari. Compania nu mai este, în consecință, cel mai valoros producător auto din SUA. Va reuși Tesla să își revină?

Îndoielile privind capacitatea companiei Tesla de a crește a pus presiune pe acțiunile constructorului american de automobile electrice, Tesla, pe bursa de la New York. Acesta nu mai este în prezent cel mai valoros concern auto american după valoarea bursieră. Locul fruntaș a fost cedat înapoi către General Motors.

Tesla a valorat joi la închiderea bursei de la New York circa 50,73 miliarde de dolari, iar GM a atins valoarea de 52,13 miliarde. Ford este locul al treilea cu 44,52 de miliarde. La începutul lunii aprilie Tesla a depășit General Motors pe bursă, atunci când a atins valoarea totală de 51,5 miliarde de dolari. Diferența dintre Tesla și GM măsura la acea vreme peste un miliard de dolari. În urmă cu aproximativ zece zile valoarea bursieră a Tesla era de 59,4 miliarde, față de 52,04 miliarde pentru GM.

De atunci acțiunile Tesla se prăbușesc încontinuu, în doar trei zile de tranzacționare valoarea sa bursieră s-a redus cu fix nouă miliarde de dolari. Motivul este o serie de vești proaste. Săptămâna trecută luni cei de la Tesla au anunțat că în al doilea trimestru vor produce doar 22.000 din cele peste 23.000 de unități așteptate de analiști. Joi Model S de la Tesla a ratat obținerea celui mai bun calificativ într-un test de siguranță de mare importanță în SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GM-ist-wieder-wertvoller-als-Tesla-article19925175.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =