gm iar cheama

292-1voWGi.Em.55

GM o altă recheamare pentru siguranţa auto
Gigantul auto din US, General Motors a anuntat ca va rechema inca 2,4 milioane de vehicule in SUA din cauza preocuparilor legate de siguranta. Numărul total de autoturisme rechemate de GM în acest a aunjuns la peste 13 milioane – mai mult decât a vândut în 2013.

Recentă rechemare se datorează posibilelor centuri de siguranță defecte, transmisii și airbag-uri, precum și problemele potențiale de incendiu. Însă nici un deces nu a fost asociat cu această rechemare. Cele mai multe dintre vehiculele afectate au fost construite între 2004 și 2010, deși au fost, de asemenea, inclus un număr mic de mașini noi și camionete.

Compania a fost sub o presiune intensa a autorităților de reglementare pentru a îmbunătăți standardele de siguranță. Săptămâna trecută, compania a fost amendată cu 35milioane de dolari, pentru incapacitatea de a soluționa diferite defecte care au fost legate de 13 de decese. Aceasta amendă a fost maximă permisă de legislația SUA și a fost cea mai mare pedeapsa civilă percepută vreodată, ca urmare a unei investigații de rechemare. Retragerile au costat deja compania 1,3 miliarde dolari în primele trei luni ale anului și se estimează că va ajunge în această perioadă la 400 milioane dolari, in aprilie a perioadei mai.

http://www.bbc.com/news/business-27495553

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 86