GM plătește o sumă apreciabilă

Der-Auto-Konzern-ruft-1-37-Fahrzeuge-zurueck

GM plătește o sumă apreciabilă

General Motors este în fața unui acord cu autoritățile privind scandalul din jurul sistemului de aprindere-închidere. Potrivit unui raport, constructorul auto american trebuie să plătească o amendă sănătoasă către un fond de compensații, pentru persoanele afectate.

Cel mai mare constructor auto american, General Motors (GM), va trebui să plătească 900 de milioane de euro potrivit unui raport media, în legătură cu sistemele defecte de aprindere. De asemenea mai este în discuție deschiderea unui fond de compensații pentru victime și rudele acestora, raportează Wall Street Journal citând așa-numite surse dedicate. Ministrul american de justiție vrea să anunțe prompt la New York această decizie.

Concernul mamă al Opel, GM, se luptă cu milioane de rechemări precum și cu multe cereri de despăgubire datorită sistemelor defecte de aprindere, care pot să treacă spontan pe poziția deschis în timpul rulării. Seria de accidente a fost legată de peste 100 de cazuri de deces. De asemenea compania ar fi împiedicat o urmărire penală iminentă prin oferirea de informații înșelătoare.

Constructorul auto japonez, Toyota, a trebuit să plătească în martie 2014 compensații în valoare de 1,2 miliarde de dolari datorită unor probleme de la pedala de accelerație și de la unele covorașe pentru picioare, pentru a scăpa de urmărire penală. GM a subliniat că a cooperat pe deplin cu anchetatorii în cazul cercetărilor penale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/GM-zahlt-betraechtliche-Summe-article15950491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 36