GO ROMÂNIA 2017 PRIMA EDITIE

La inițiativa ambasadei României din Polonia, Uniunea Națională a Patronatului Român împreună cu Camera bilaterală Polono-Română și două asociații poloneze ai proprietarilor de mașini Dacia și Polski Fiat, s-a demarat proiectul GO ROMANIA, eveniment aflat la prima sa editie în 2017.

Cu eforturi financiare însemnate din partea INTERCARS Cluj, IDEEA BANK, și LIDL, organizatorii doresc să refacă traseul pe care miile de turiști polonezi se îndreptau către litoralul romanesc pe vremea regimurilor comuniste. Pornind de la Cracovia în data de 26 iunie a.c Caravana, formată din 15 autoturisme de epocă Dacia și Polski Fiat va intra în țară pe la Satu-Mare în 27 iunie având ca prim oraș de staționare, Negrești-Oaș. Aici cu sprijinul deosebit al  Primăriei orașului Negrești-Oaș vor fi realizate câteva festivități care vor apropia delegația poloneză formată din 40 de membri și locuitori ai orașului Negrești. Primarul orașului Negrești, Aurelia Fedorca, va primi delegația în Sala Mare a Primăriei orașului la ora 14.00. După întânirea cu primarul orașului, caravana va face un tur de oraș și va expune timp de doua ore in centrul orasului, mașinile de epoca.

În 28 iunie, Caravana GO ROMANIA, va ajunge în municipiul Cluj unde la ora 13:00, primarul municipiul Cluj-Napoca Emil Boc îi va primi pe cei 40 de polonezi în sala mare a Primăriei. Caravana poloneză va staționa timp de două ore în Piața Unirii. De asemenea se va efectua un tur al orașului și se vor vizita monumentele simbol ale capitalei Transilvanei. Organizare evenimentului GO ROMANIA de la Cluj este realizata cu implicarea totală a primăriei municipiului.

Următoarea zi, 29 iunie, la Hunedoara, polonezii vor fi primiți de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, după care  își vor expune mașinile în curtea exterioară a Castelului Corvinilor, pe care de altfel îl vor și vizita, primăria municipiului dovedindu-se o gazda primitoare oferind toate condițiile grupului prieten pe timpul șederii în județ.

În cursul zilei de 30 Iunie Caravana GO ROMANIA, va străbate Transalpina și va staționa în cunoscuta localitate Rânca unde vor petrece o seară românească.

Pe 1 iulie în capitala Gorjului, Târgu-Jiu, caravana va fi primită de asemenea de Președintele Consiliului  Judetean, Cosmin Mihai Popescu, instituție care s-a implicat substanțial în organizarea evenimentelor de pe raza județului Gorj, după care vor vizita principalele obiective turistice ale orașului, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, Masa Tăcerii. Mașinile vor fi expuse în Piața Centrală pentru ca locuitorii orașul Târgu-Jiu să poată vedea celebrele autoturisme românești Dacia și cele poloneze, Polski Fiat.
În dupa amiaza aceleiași zile Caravana GO ROMANIA, va ajunge la Craiova unde de asemenea vor fi primiți de către oficialitățile orașului, Primarul Craiovei, președintele consiliului județean și prefectul județului Dolj.

Pentru 2 iulie polonezii au ținut neapărat să vadă la Craiova clădirea unde în timpul războiului au fost găzduiți guvernul polonez împreună cu președintele Polonie, aflați în refugiu, clădire care în prezent este Muzeul de Arta a orașului.

La mijlocul zilei de doi iulie Caravana GO ROMANIA, va fi primită de presedintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu și de alte oficialități ale județului iar apoi își va expune mașinile în centrul orașului. De altfel Consiliul Județean Argeș care s-a ocupat de întreaga organizarea a primirii caravanei in Argeș a apreciat evenimentul ca fiind unul de referință nostalgică pentru județ.

Data de 3 iulie este dedicată orașului București, programul pe care Caravana GO ROMÂNIA îl va avea în capitala României este unul deosebit de încărcat.Astfel la 12:00 la Palatul Elisabeta, Casa Regală va primi delegația poloneză și va oferi în cinstea ei o recepție iar apoi Caravana va face un tur interesant al orașului București atingând Arcul de Triumf, Piața Revoluției, Piața Universității, Piața Victoriei. Va fi vizitat deasemenea Palatul Parlamentului și Primăria Generală a capitalei.

În 4 iulie Caravana GO ROMÂNIA va ajunge în punctul terminus al călătoriei, LITORALUL ROMÂNESC. Aici pe parcursul a două zile membrii grupului vor face un tur al litoralul romanesc atingând cunoscutele stațiuni Mamaia, Olimp, Neptun, Venus, Eforie. De asemenea vor fi primiți de către autoritățile județului Constanța și își vor expune mașinile lângă celebrul Cazino din Constanța.

La întoarcere, Caravana poloneză GO ROMÂNIA se va opri la Valea cu Pești și de asemenea în ultima zi petrecută în România, 9 iulie, vor fi găzduiți de frumosul oraș de pe Criș, Oradea unde vor fi primiți de primarul municipiului Oradea și de alte oficialități ale județului. Polonezii vor vizita cunoscuta Cetate a Oradiei, celebrele băi termale din stațiunea Felix și frumosul centru istoric al orașului Oradea, după care se vor îndrepta spre Cracovia, încheind astfel evenimentul “GO ROMÂNIA” aflat la prima sa ediție, care are ca principal obiectiv readucerea în centrul atenției turiștilor polonezi Romania si indeosebi litoralul romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 80