GOANA DUPA AUR

tat-gold2-DW-Wirtschaft-HanauSe încheie goana după aur

Cine a investit în aur, are în prezent puține motive de bucurie. Dealerii se așteaptă ca acest lucru să nu se schimbe foarte mult în anul care vine. Dimpotrivă. Cei mai mulți dintre ei se așteaptă ca prețul să continue să scadă. Și în mod puternic.

 

Aurul a pierdut puternic din strălucire. Pentru prima dată de la începutul mileniului, prețul aurului va suferi un an cu pierderi. În ultimele 12 luni metalul prețios a pierdut aproximativ 27% din valoarea sa. Investitorii financiari care au dorit să își protejeze activele împotriva inflației și-au întors acum spatele pieței aurului. Pentru mulți experți este clar, în 2014 prețul aurului va continua să scadă.

 

Principalul motiv pentru previziunile pesimiste sunt, printre altele anunțul băncilor centrale referitor la nivelul inflației, care nu va fi unul foarte ridicat, în ciuda politicilor băncilor centrale de infuzie de capital pe piețe. Experții sunt de acord că inflația va rămâne la un nivel scăzut pentru o perioadă lungă de timp. David Kohl, economistul-șef pentru Germania la banca privată elvețiană Julius Bär, a rezumat succint că “inflația nu va fi o problemă”.

 

În urma crizei financiare din 2008, mulți investitori au descoperit aurul ca metodă de protecție. S-a presupus că metodele neconvenționale din SUA vor provoca inflație, dolarul va deveni mai slab și astfel, investind în aur, efectele politicii monetare ar fi neutralizate. Rezultatul a fost diferit, inflația a rămas sub control, iar acum luciul aurului se stinge încet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 7 = 12