Goldman Sachs plateste pentru prostiile facute in 2008

goldman-sachs31

Goldman Sachs face compensații de miliarde
Chiar înainte de criza financiară, Goldman Sachs a vândut titluri nevalabile în valoare de mai multe miliarde de dolari. Acum Banca este de acord cu autoritatea de reglementare din SUA și cumpără înapoi documentele.

În disputa pe vânzarea de credite ipotecare inferioare, înainte de criza fianciară, Goldman Sachs a anunțat un acord cu autoritatea competentă din SUA, de mai multe miliarde de dolari. Goldman cumpără înapoi titluri de valoare pe cont propriu în valoare de 3,15 miliarde de dolari pe care banca de investiții le-a vândut între 2005 și 2007 finanțatorilor imobiliari Fannie Mae și Freddie Mac.

Autoritatea competentă, FHFA a estimat volumul de compensații la 1,2 miliarde de dolari, pentru că documentele nu fac în prezent suma de 3,15 miliarde, dar mai puțin de 2 miliarde. FHFA a acuzat Goldman că ipotecile de la baza documentelor au avut în parte o calitate mai proastă decât s-a raportat anterior la baza lor. Goldman a admis în comparație orice ilegalitate și poate acoperi costurile dispozițiilor existente.

Spre deosebire de FHFA, Departamentul de Justiție din SUA este determinat să continue procedurile împotriva instituției financiare cu privire la comercializarea de titluri de valoare garantate cu ipoteci. Bank of America s-a pricopsit saptamina trecuta, după examinări minuțioase ale Departamentului de Justiție, cu o amendă record de 17 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Goldman-Sachs-erzielt-Milliarden-Vergleich-article13474726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =