Goldman Sachs va lansa o platformă de tranzacţionare pentru bitcoin

A view of the Goldman Sachs stall on the floor of the New York Stock Exchange July 16, 2013. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo – RTX2CX1S

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street, vrea să înfiinţeze o platformă de tranzacţionare a monedelor virtuale precum bitcoin, au declarat persoane apropiate situaţiei, scrie Bloomberg.

Intenţia băncii este ca platforma să devină funcţională până în iunie 2018, sau chiar mai devreme.

O altă sursă a arătat că banca încă lucrează la probleme legate de securitate, precum şi la modalitatea în care va deţine, sau va avea în custodie activele.

Prin această iniţiativă, Goldman Sachs va deveni prima bancă americană mare de pe Wall Street care va deţine o platformă de tranzacţionare pentru criptomonede, ale căror fluctuaţii de preţuri au captat atenția la nivel global, dar au ţinut departe instituţiile financiare consacrate.

Deja Goldman Sachs se află printre un număr mic de companii importante care efectuează operaţiuni de cliring pentru noile contracte futures pentru bitcoin oferite de operatorii bursieri Cboe Global Markets şi CME Group.

În timp ce banca nu a hotărât încă unde să găzduiască biroul, o posibilitate este aceea că va funcționa în cadrul sistemului de tranzacționare sistematică a veniturilor, monedelor și mărfurilor, care efectuează tranzacții în mod electronic.

Cotaţia bitcoin a scăzut semnificativ astăzi pe pieţele din Asia, apropiindu-se de 13.000 de dolari, un declin de 30% comparativ cu cotaţia record de aproape 20.000 de dolari înregistrată la începutul săptămânii, scrie Reuters.

În jurul orei 12:50 la Tokyo (03:50 GMT), bitcoin se tranzacţiona pentru aproximativ 13.248 de dolari, faţă de aproximativ 15.800 dolari la începutul dimineţii, adică o scădere de peste 16%.

Nu este pentru prima dată când moneda virtuală are astfel de fluctuaţii. În luna noiembrie, valoarea unui bitcoin a coborât cu aproximativ 30%, de la 7.888 la 5.555 de dolari. Anterior, în septembrie a pierdut 40% de la 4.979 până a 2.972 dolari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 92