Google adoptă o abordare diferită pentru a aduce servicii AR în China

 

Google a adoptat o nouă modalitate pentru a face afaceri în China, unde serviciile sale online continuă să fie cenzurate, după ce a realizat un parteneriat direct cu trei companii OEM pentru a aduce serviciile sale de realitate augmentată în țară.

ARCore, SDK-ul companiei pentru realitate virtuală în sistemul Android, a fost lansat recent în versiune completă, ca urmare a anunțului făcut în luna noiembrie. Google spune că există un milion de dispozitive care suportă ARCore acum pe piață. Acesta a fost mereu obiectivul său și era de așteptat de la început să nu includă China, precum multe alte servicii Google, datorită cenzurii, dar Xiaomi, Huawei sau Samsung s-au angajat toate să lanseze dispozitive care vor include suport pentru ARCore în următoarele luni.

Includerea suportului hardware este simplă – toate aceste dispozitive vor fi smartphone-uri “high-end” – dar partea de software este ceva mai complicată din moment ce Google Play Store nu este disponibil pe teritoriu chinez iar magazinul de aplicații oferit de terți este fragmentat. Pentru această componentă, Xiaomi, Huawei sau Samsung vor lans aplicațiile ARCore prin intermediul propriilor lor magazine de aplicații.

ARCore funcționează pe dispozitive fără suport din cloud, care înseamnă că odată ce aplicațiile sunt descărcate pe telefon nu mai există nimic ce poate face cenzura chineză pentru a împiedica utilizarea lor. Acest tip de parteneriat cu companiile OEM reprezintă o premieră pentru Google. Chiar dacă această mișcare ARCore pentru China nu pare ceva semnificativ, este un pas important care arată că Google pare să aibe în sfârșit o strategie reală pentru China în afară de anumite activități ad-hoc din trecut.

Google adopts a new approach to bring its AR service to China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50