Google are un nou logo

328E420054B9C9EE

Google are un nou logo

Cine intră în prezent pe pagina de start a motorului de căutare Google se va minuna pentru câteva momente pentru că al doilea cel mai mare concern IT al lumii și-a tras un nou logo, după 16 ani. Iar acesta pare oarecum familiar. Cu ce ocazie?

Din anul 1999 Google și-a modificat logo-ul doar rar și în proporții minime. A rămas în linii mari același și de recunoscut. Dar acum compania a lucrat la logo-ul său și l-a schimbat din temelii. Acesta arată cu toate acestea familiar și face ca cel vechi să fie uitat rapid.

Semnul de marcă înfățișează în continuare numele companiei cu litere colorate, dar are un aer proaspăt prin noul și modernul său font. Acesta este în acord cu limbajul de design adoptat de sistemele de operare pentru dispozitive mobile. Acesta este mai clar pentru Android și iOS și este afișat astfel mult mai rapid și pe dispozitivele mobile mai mici.

Motivul pentru noul logo este utilizarea tot mai mare a dispozitivelor mobile în întreaga lume, spune purtătorul de cuvânt al Google, Klaas Fleschig pentru Welt. Fontul fin al fostului logo nu se putea distinge pe smartphone-urile și tabletele de mici dimensiuni. Cu noul logo se poate asigura că Google este o prezență stilistică importantă pe toate dispozitivele chiar și pe viitor.

Sundar Pichai, CEO al Google, a postat pe contul său de Google Plus modul în care Google s-ar putea juca pe viitor cu logo-ul său. Acesta s-ar putea schimba în funcție de utilizarea sa prezentă, spre exemplu la introducerea de text sau pentru introducerea de comenzi vocale.

http://www.n-tv.de/technik/Google-hat-ein-neues-Logo-article15841316.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 63