Google atacă prin Android One

2014-09-15T122734Z-1493435571-GM1EA9F1KAV01-RTRMADP-3-GOOGLE-INDIA-SMARTPHONE

Google atacă prin Android One
Mai repede decât în India nu crește piața smartphone nicăieri în lume. Amazon oferă deja acolo telefoane mobile la prețuri competitive, iar acum este contraatacat de Google. Andoid One costă mai puțin de 100 de euro.

Compania de internet Google aduce în India smartphone-ul său Andoid One și prin urmare intră și pe segmentul telefoanelor ieftine. Noile dispozitive costă doar aproximativ 105 dolari, echivalentul a aproximativ 80 de euro. Google vrea ca această nouă platformă Android One să fie oferită inițial doar clienților de pe piețele emergente, care nu își pot permite un smartphone, să poată ajunge rapid în mediul online.

Google are deja peste 1 miliard de utilizatori ai sistemului său de operare Android. Prin Android OneGoogle și-ar putea sigura următorul miliard de utilizatori. India este una dintre piețele unde smartphone-ul crește cel mai rapid din întreaga lume.

Dar deja există smartphone-uri în segmentul de preț scăzut ce funcționează pe baza sistemului de operare Android. Cu toate acestea, Google speră ca Andoid One, software-ul proiectat și hardware-ul în sine să ofere o performanță a dispozitivului mai constantă decât telefoanele mobile ale concurenților. Smartphone-ul Android One oferă calitate la prețuri accesibile și cu tarife de date relativ rezonabile, scrie Sundar Pichai, vicepreședinte senior al Google.

http://www.n-tv.de/technik/Google-greift-mit-Android-One-an-article13613046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − = 46