Google Car pornește

Google-selbstfahrendes-Auto

Google Car pornește

După ce încercările efectuate pe SUV-uri modificate au avut succes, Google trimite acum proprile sale mașini autonome în traficul urban. Drăguțele vehicule nu reprezintă nici un fel de pericol public, dar acestea necesită atenție specială în intersecțiile mari și aglomerate.

De fix șase ani a început Google să dezvolte propria sa tehnologie pentru condusul autonom folosind pentru teste automobile hibride Toyota Prius. În anul 2012 a început compania testele stradale cu SUV-uri Lexus. Fix 1,6 milioane de kilometri au acoperit vehiculele , iar testele au înregistrat în general rezultate pozitive, iar până în prezent nu există nici un fel de accident provocat de mașinile Google. Iar acum vehiculele complet noi construite de cei de la Google au voie să își testeze sub supraveghere capacitatea de a se conduce singure în traficul din jurul localității californiene Mountain View.

Pentru motive de siguranță a traficului vehiculele au viteza redusă inițial la 25 de mile pe oră (40km/h) în zonele rezidențiale. Astfel mașinile autonome Google sunt cu 5 mile mai lente decât limita de viteză din zonele rezidențiale din California. Pentru că la astfel de viteze sistemul de protecție automată împotriva coliziunilor și sistemele similare de asistență tehnică funcționează cel mai bine, micile vehicule Google cu două locuri vor trebui să se teamă înainte de toate de alte vehicule mai slab echipate, mai ales dacă șoferii acestora sunt nerăbdători.

Chiar și la șapte din cele unsprezece incidente suferite anterior de vehiculele Google din vina altor șoferi, a fost vorba despre coliziuni din spate. În afară de asta sistemul se comportă ca un șofer extrem de prudent. Spre exemplu el așteaptă 1,5 secunde înainte de a accelera atunci când semaforul trece pe culoarea verde. În special în această fază au existat multe accidente, scrie Google pe pagina de întrebări frecvente a proiectului.

http://www.n-tv.de/technik/Die-Google-Autos-sind-los-article15383616.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 90 =