Google câștigă în lupta Java cu Oracle

_89811863_google.computers.r

Google a câștigat o bătălie legală cu Oracle asupra utilizării software-ului Java în sistemul de operare Google Android. Oracle, care deține Java, a susținut că Google a încălcat drepturile de autor și a solicitat aproape 9 miliarde de dolari în daune.

Lupta indelungata a fost urmărita îndeaproape , deoarece Java este utilizat pe scară largă, iar Android ruleaza 80% din dispozitivele mobile din lume. Oracle a declarat că va face apel la Curtea Suprema a Statelor Unite. “Credem cu tărie că Google a dezvoltat Android prin copierea ilegală a tehnologiei de baza Java pentru a intra in forta pe piața dispozitivelor mobile”, a declarat avocatul Oracle Dorian Daley.

“Oracle a intentat acest proces pentru a pune capăt comportamentului ilegal al Google. Noi credem că există numeroase motive de recurs și intenționăm să aducem acest caz înapoi la circuitul federal în cadrul unui recurs”, a mai spus acesta.

Oracle a susținut că succesul Android a fost în pericol de a “distruge” interesul în Java. Poziția dominantă pe scară largă pe care Android a realizat-o pe piața de telefonie mobilă a produs pagube “ireversibile”, pentru potențialul pieței Java, a declarat Oracle. Acest succes s-a datorat faptului că Google a folosit 37 de pachete Java fără permisiune, a mai spus Oracle.

http://www.bbc.com/news/business-36393519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

53 − = 45