Google crește prompt nivelul de securitate

Google-Prompt-iPhone

Este uimitor de cât de simplu permit cei de la Google acum utilizatorilor săi să își protejeze contul împotriva unor atacuri din exterior. O atingere a unui smartphone Android sau iOS este suficientă.

Cine vrea să își protejeze cu adevărat contul său Google, alege nu doar o parolă puternică, ci va utiliza și autentificarea în doi pași. Astfel, un atacator nu va putea avea acces la contul utilizatorului și la multitudinea de informații personale asociate acestuia, chiar dacă el deține datele de acces.

Doar după ce acesta introduce un cod suplimentar, el poate să se autentifice prin intermediul noului dispozitiv. Aceste combinații pot fi trimise în mod obișnuit pe smartphone sau se folosește aplicația Authenticator. Codurile se pot lista și pe hârtie sau se poate utiliza o cheie de securitate USB.

În principiu totul este foarte puțin complicat, iar procedura este necesară doar pentru dispozitive noi. În ciuda acestui fapt există încă mulți utilizatori care încă nu utilizează autentificarea în doi pași, pentru că li se pare prea complicată utilizarea de coduri. Această scuză nu mai funcționează acum, pentru că cei de la Google fac procedura și mai simplă prin serviciul “Prompt”.

Clienții Google care aleg autentificarea în doi pași la opțiunile de autentificare și securitate disponibile în cadrul contului, au posibilitatea imediată de a alege opțiunea Prompt de la Google. Iar atunci în cazul unei autentificări noi ei nu mai trebuie să introducă nici un fel de cod. Este suficient ca utilizatorul să confirme cu “da” la un mesaj care apare ca o fereastră de tip pop-up pe telefonul mobil. Nici nu se putea mai simplu de atât.

Noul serviciu de securitate al celor de la Google este disponibil utilizatorilor de Android atunci când actualizează aplicația Google Play Services la cea mai nouă versiune disponibilă. Pentru a afla dacă este nevoie de o astfel de actualizare, se deschide în aplicația Play Store meniul reprezentat de trei linii în stânga sus sau se trage meniul din stânga direct prin intermediul ecranului touch. După o atingere pe secțiunea “aplicațiile mele” se poate identifica și porni actualizarea dorită.

Cine dorește să utilizeze această funcție pe un dispozitiv de tip iPhone sau iPad trebuie să își instaleze mai întâi aplicația oficială de căutare de la Google și să se autentifice în aceasta. Pe dispozitive cu Touch ID autentificarea se poate confirma prin intermediul amprentei digitale.

http://www.n-tv.de/technik/Google-erhoeht-prompt-die-Sicherheit-article18000006.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 77