Google crește și dezamăgește

IMG_0963
Concernul-mamă al Google, Alphabet, anunță un excedent surprinzător de mare. Motor al creșterii îl reprezintă în continuare motorul de căutare. Dar pentru investitori nu este suficient.

Sprijinit de noi domenii de afaceri, Google crește în continuare puternic. Concernul-mamă, Alphabet, a înregistrat o creștere surprinzătoare a vânzărilor în trimestrul trecut. Pentru că profitul nu a crescut la fel de puternic cum se așteptau analiștii, ca urmare a unor presiuni fiscale mai mari, acționarii au reacționat dezamăgiți: acțiunile Alphabet au scăzut în comerțul post-bursier cu 2,2%.

Afacerea de bază a Google este reprezentată de veniturile din publicitate, care au urcat în trimestrul final din 2016 cu 17,4% la un total de 22,4 miliarde de dolari. Dar alte domenii au crescut și mai puternic, printre care ofertele de hardware, aplicațiile și afacerile înfloritoare cu servicii IT pe bază de cloud. Directorul financiar al Alphabet, Ruth Porat, a declarat că există potențial enorm pentru aceste afaceri. În total veniturile au urcat aici cu 62% pentru un total de 3,4 miliarde de dolari. Printre afacerile hardware mai cunoscute se numără furnizorul de termostate Nest, smartphone-ul Pixel și oferta Google Home, o combinație între recunoaștere vocală și difuzoare.

În concern vânzările au crescut cu 22% la peste 26 miliarde de dolari, depășind astfel estimările experților. Profitul a urcat în consecință cu opt procente la 5,3 miliarde. Rezultatul ajustat împărțit pe acțiuni se situează sub așteptările pieței. La acest lucru a contribuit o rată mai ridicată de impozitare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-waechst-und-enttaeuscht-article19659722.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 68