GOOGLE CRESTE

  • imageGoogle înflorește prin publicitate

Gigantul motor de căutare Google este în creștere într-un ritm rapid datorită activității sale de pe piața de publicitate online, care se bucură de un real succes. Doar pierderea afacerii cu Motorola mai strică puțin echilibrul.

 

Gigantul internet din SUA, Google, continuă să se extindă viguros. În ultimul trimestru, compania din Silicon Valley a câștigat datorită afacerilor înfloritoare cu publicitate online, un total de 3,4 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro). Această cifră reprezintă o creștere de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unui anunș al Google.

 

Brandul Motorola de telefoane mobile a rămas ca o sursă de pierderi. Aceasta a înregistrat pierderi operaționale de 384 milioane de dolari, mai mult decât dublul pierderilor înregistrate anul trecut. Google a preluat Motorola în urmă cu 2 ani iar acum o vinde producătorului chinez de PC-uri, Lenovo. Vânzările Motorola au scăzut, în ciuda unor modele noi, până la valoarea de 1,2 miliarde de dolari, în ciuda unor modele noi, precum Moto X.

 

În schimb veniturile ce au venit mai ales din publicitatea pe internet au crescut brusc veniturile companiei Google, ce a raportat venituri totale de 16,9 miliarde de dolari, în creștere cu 17% față de trimestrul anterior. Iar acțiunile sunt în creștere de asemenea.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/geschaeftszahlen-google-floriert-dank-werbegeschaeft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 28