Google elimină Apple de pe tronul bursier

0163d1fd60d85098d0588ce3d7d26a93Afacerile cu publicitate pe dispozitive mobile a adus foarte mulți bani pentru cei de la Google. Acțiunile au urcat puternic și astfel Google depășește fostul număr unu, compania americană Apple.
Mulțumită unei creșteri surprinzător de mari a profitului, concernul mamă al Google, Alphabet, a depășit producătorul de iPhone-uri și și-a revendicat poziția de cea mai valoroasă companie din lume, în funcție de capitalizarea bursieră.

După prezentarea bilanțului trimestrial, prețul hârtiilor de valoare a motorului de căutare a crescut în comerțul post-bursier cu șase procente. Astfel că Alphabet valorează 554 miliarde de dolari. Iar Apple valorează abia 534 de miliarde. În mod oficial Alphabet și-a depășit concurentul la deschiderea comercializării pe Wall Street.

În cazul ambelor companii a căror sedii centrale sunt localizate în Silicon Valley la o distanță de doar 10 kilometri unul de celălalt, lucrau cândva împreună pentru dezvoltarea de smartphone-uri. Astfel că fostul șef al Google, Eric Schmidt, a deținut o poziție în consiliul de administrație al Apple. Din această alianță s-a născut apoi o dușmănie amară, pentru că Goole a introdus în anul 2008 propriul său sistem de operare pentru dispozitive mobile, iar astfel au început să facă o concurență directă celor de la Apple.

Între timp utilizatorii de smartphone-uri și tablete au devenit din ce în ce mai importanți. Profitul surprinzător de mare, de 4,9 miliarde de dolari în trimestrul patru a condus Alphabet la concluzia că au sosit semnificativ mai multe cereri de căutare către Google de la dispozitive mobile, iar astfel și veniturile din vânzări au sporit substanțial. Platforma video YouTube a contribuit de asemenea la majorarea profitului. Chiar și cifra de afaceri a concernului a crescut puternic, cu aproape 18%, până la un total de 21,3 miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-stoesst-Apple-vom-Boersen-Thron-article16907671.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 4