Google ia în considerare revenirea în China

chtlie72d0a8b90a87be74b1630d7b6f81eac

În urmă cu fix șase ani Google și-a retras mare parte din afacerea din China, pentru a evita supunerea în fața politicilor de la Beijing. Acum gigantul internetului se gândește la o revenire pe piața cu cea mai puternică creștere din lume.

Google își face gânduri pentru majorarea ofertei serviciilor sale din China. Concernul internet și-a retras în mare măsură afacerile din țară ca urmare a cenzurii sporite și după tot mai multe atacuri ale hackerilor. CEO-ul Google, Sundar Pichai, a declarat în cadrul unei conferințe a blogului de tehnologie Recode că se dorește prezența în China și atragerea de utilizatori chinezi. Însă el nu a dorit să precizeze o dată la care se va face acest lucru, sau serviciile ce vor fi disponibile chinezilor. Google vrea să cântărească cu atenție efectul probabil al anumitor restricții de cenzură.

Google vinde publicitate online în China, servicii clasice ale Google precum căutare web, YouTube, Gmail sau Maps nu sunt însă disponibile, nici măcar pe smartphone-urile ce rulează sistemul de operare Android. Deja din toamna trecută site-ul web The Information a raportat că Google vrea să aducă, printre altele, în China platforma sa de aplicații.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-erwaegt-Rueckkehr-nach-China-article17836981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 17