Google ia în serios smartphone-urile

Concernul Google se orientează în continuare către piața smartphone-urilor. După o tranzacție cu HTC, cei de la Google preiau angajații specializați pe smartphone-uri pe care taiwanezii îi dețineau. Este a doua achiziție a Google de pe piața telefoanelor mobile.

Gigantul online Google pornește o nouă ofensivă pe piața competitivă a smartphone-urilor. Google își asigură, potrivit proprilor date, părți din producătorul de telefoane HTC, aflat la un pas de insolvență, în schimbul sumei de 1,1 miliarde de dolari.

Google și HTC au mai colaborat și înaintea acestei tranzacții. HTC a fost producătorul unor smartphone-uri Google, sub brandul Pixel. Echipa care a fost implicată în dezvoltarea telefoanelor Pixel va trece sub cupola Google ca urmare a tranzacției. În afară de asta Google primește acces la patentele HTC.

HTC face parte din pionierii pieței de smartphone-uri. În anul 2011 HTC ajunsese la o cotă de piață de nouă procente și un număr de 45 de milioane de smartphone-uri vândute, ne arată compania Counterpoint Research. Anul trecut HTC a vândut doar 12,8 milioane de dispozitive sub marcă proprie, iar cota de piață a scăzut sub un procent.

După estimările analistului Jan Dawson de la Jackdaw Research, cel mai recent artificiu al celor de la Google arată că ei sunt deciși să ocupe o poziție dominantă pe piața de smartphone-uri dar și faptul că iau în serios afacerile cu hardware specific. Pe lângă smartphone-urile Pixel, cei de la Google au dezvoltat și un difuzor inteligent și o pereche de ochelari cu tehnologie Virtual Reality.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-macht-bei-Smartphones-Ernst-article20044827.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 75