GOOGLE IA NEST

  • Google-kauft-Nest-658x370-41b3e0830b597ef6Google cumpără termostate

Google își extinde afacerile în produse de gospodărie, achiziționând grupul Nest pentru suma de 2,3 miliarde de dolari, o compania ce produce termostate și alarme de incendiu. Probabil că cei de la conducerea Google ar fi interesați de datele pe care aceste dispozitive le pot colecta.

Neste urmează să fie condus în continuare de cofondatorul Tony Fadell, conform anunțului Google din Mountain View, California. Fadell este considerat unul dintre părinții playerului de muzică de la Apple, iPod-ul.

Acum câteva săptămâni el a anunțat o extindere accelerată în Europa. La Google vor ajunge de asemenea și datele de la dispozitivele deja instalate. Neste evaluează aceste date cu scopul de a îmbunătăți tehnologia. Fadell a spus la conferința LeWeb de la Paris în luna decembrie că ei pot vedea atunci când oamenii își ard pâinea prăjită în bucătărie, ori există scurgeri de monoxid de carbon.

Nest subliniază că aceste date vor continua să opereze exclusiv pentru exploatarea și îmbunătățirea dispozitivelor și serviciilor sale. Nest este conștient de faptul că oamenii sunt foarte suspicioși atunci când dispozitivele ce le au în casă oferă companiilor informații despre ei, informații ce au un caracter personal.

 

Prin urmare, compania și-a angajat o echipă de hackeri privați care să caute orice fel de puncte slabe ale sistemului. Doar în cazuri izolate autoritățile ar putea obține acces la informații.

 

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/konzernuebernahme-google-kauft-thermostat-produzenten-1.1862296

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 + = 36