Google în fața unei amenzi de miliarde în Europa

67675165

De ani de zile există un conflict care arde între UE și Google. Gigantul internetului ar fi abuzat de poziția sa pe piață. Acum ar putea să se ajungă în sfârșit la o decizie, iar Google riscă o amendă sănătoasă.

Google este amenințată cu o amendă de trei miliarde de euro, datorită faptului că a abuzat de poziția sa pe piață, acuză Comisia UE. Comisia ar putea să prezinte decizia deja la începutul lunii iunie, punând astfel capăt conflictului ce durează de ani de zile, raportează ziarul britanic The Sunday Telegraph. Valoarea exactă a amenzii nu a fost încă stabilită.

Este vorba despre acuzații cum că Google ar practica o concurență neloială în propriile magazine online. Google, dar nici Comisia UE nu au dorit să ofere informații pe marginea subiectului.

Comisia poate impune companiilor amenzi de până la zece procente din cifra lor de afaceri, ceea ce în cazul Google s-ar putea ridica la șase miliarde de euro. Unii rivali au acuzat Google că nu caută soluții la această problemă, din motive economice.

Din perspectiva profitului este în interesul companiei să amâne procesul privind cocurența și să continue practicile sale din prezent pentru cât mai mult cu putință, pentru că amenda și cheltuielile de judecată sunt mult mai mici decât profiturile aduse de practicile nelegale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-vor-Milliardenstrafe-in-Europa-article17701676.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 72