Google in jos

  • google-aktie-1google-aktie-1google-aktie-1google-aktie-1Acțiunile Google se prăbușesc

Publicitatea online aduce bani frumoși în cuferele Google. Prin urmare, grupul internet poate construi în continuare afaceri noi. Cu toate acestea, click-ul unui utilizator este mai puțin valoros pentru clienți. Iar acest lucru se reflectă în bilanț.

 

google-aktie-1Scăderea prețurilor pentru publicitatea online încetinește afacerile Google. În primul trimestru gigantul internetului a câștigat mai puțini bani decât se așteptau analiștii. Acțiunile au scăzut cu 5% până la închiderea pieței, apoi s-a stabilizat la un minus de 3%. Cofondatorul și CEO-ul Google, Larry Page a declarat că s-a mai scurs un trimestru important. Veniturile au crescut de la an la an cu 19% până la 15,4 miliarde de dolari (11,1 miliarde de euro). Profiturile au crescut cu 3%, până la 3,5 miliarde de dolari.

 

Vizualizarea detaliată a cursului de afaceri a relevat punctele slabe. Prețul pe care Google l-a putut obține pentru fiecare click pe un anunț afișat a fost cu aproximativ 9% mai redus decât în anul precedent. Contextul este proliferarea smartphone-urilor. Agenții de publicitate plătesc adesea mult mai puțin pentru afișarea unui anunț și pentru un click al utilizatorului pe anunțul respectiv datorită faptului că anunțurile sunt afișate pe ecrane mai mici și conexiuni mai lente decât pe un PC, prin urmare acest anunț ocupă mai puțin spațiu publicitar.

 

Publicitatea online în sine este în plină expansiune, precum și Google a înregistrat cu 26% mai multe click-uri plătite. Concurenții mari de pe această piață sunt Facebook și Yahoo.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Google-Aktie-bricht-ein-article12677456.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 10