Google lucrează pentru a aduce AR în Chrome

Google a dezvăluit primul său efort experimental de a integra caracteristici de realitate augmentată în dispozitive mobile și desktop folosind browser-ul Chrome. În acest fel web designerii, organizațiile de media și alți profesioniști de creație ar putea proiecta obiecte 3D virtuale, să le integreze în pagini web pentru a fi vizualizate pe desktop, să le facă descărcabile pentru utilizatorii de dispozitive mobile, pentru a le putea plasa în lumea reală și în mediul din jurul lor.

În câteva luni vor exista milioane de dispozitive Android sau iOS care sunt capabile să furnizeze experiențe de realitate augmentată, ceea ce înseamnă că vom putea să ne uităm la lumea din jurul nostru prin intermediul telefonului și să plasăm obiecte digitale oriunde ne uităm, spun Reza Ali și Josh Carpenter, care au lucrat la dezvoltarea experienței utilizatorului pentru Google Daydream împreună cu echipa WebXR. Pentru a-i ajuta să câștige cât mai mulți utilizatori posibil, au explorat toate posibilitățile de a aduce realitatea augmentată pe o platformă web, astfel încât într-o zi vom ajunge ca cineva care are un browser web să poată accesa această nouă tehnologie.

Postarea de pe blog detaliază cum versiunea prototip funcțională de AR pe Chrome ar putea ajunge să funcționeze. A început cu un produs care s-a numit inițial Article pe care Ali și Carpenter îl descriu ca un software de vizualizare obiecte 3D integrat în browser. Dacă Article este încărcat pe un browser desktop cu un model 3D în el, va afișa imaginea în mod interactiv, ea putând fi mutată și rotită. Dacă este plasată într-o pagină web, modeul ar putea fi animat similar cu un fișier de tip GIF.

Pe dispozitive mobile experiența ar fi mult mai sofisticată, mulțumită camerelor integrate și senzorilor de pe smartphone-urile moderne. Puterea unică oferită de AR este de a amesteca conținutul digital cu lumea reală, spun cei doi. Astfel că vom putea, spre exemplul, să navigăm pe internet, să găsim un model să îl plasăm în camera noastră și să vedem exact cât de mare este, să ne plimbăm pur și simplu fizic în jurul său.

https://www.theverge.com/2018/1/23/16925574/google-ar-web-chrome-augmented-reality-downloadable-objects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50