Google marchează recenta descoperire a celor șapte planete printr-un doodle postat pe motorul său online

Compania Google marchează joi recenta descoperire anunțată de Agenția Spațială Americană (NASA) a celor șapte planete printr-un doodle postat pe motorul său de căutare online, conform UPI.com.

Animația arată planeta Terra, care are alături Luna. Pământul se uită printr-un telescop și observă că cele șapte planete orbitează o singură stea pitică. Cele șapte planete apar în obiectivul telescopului și salută Terra și Luna.

”Ce înseamnă mai exact acest nou sistem solar TRAPPIST-1 pentru universul nostru? Ei bine, trei dintre noile planete descoperite sunt așezate exact în mijlocul a ceea ce oamenii de știință numesc zonă locuibilă, sau distanța față de steaua în jurul căreia orbitează unde cel mai probabil ar putea exista apă în stare lichidă. Chiar dacă oamenii de știință au foarte mult de studiat înainte de a putea spune cu siguranță dacă vreuna din aceste noi planete din sistemul TRAPPIST-1 sunt locuibile, potențialul este foarte promițător”, scriu cei de la Google pe marginea descoperirii care a fost dezvăluită miercuri de NASA.

Cei de la NASA susțin că aceste planete se află la aproximativ 360 de trilioane de kilometri. ”Descoperirea unui al doilea Pământ nu este o chestiune de ‘dacă’ ci mai degrabă de ‘când’ se va întâmpla asta”, potrivit unei declarații emise miercuri de Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Science Mission Directorate din cadrul cartierului general al NASA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 77