GOOGLE PESCAR

PESCAR GOOGLEPescarii trec la actiune in România si semnaleaza prezenta braconierilor pe harta Google

Written by  at August 16, 2013

pescarii trec la actiune

HartaPescar.ro, site-ul care a lansat în martie 2013 conceptul “reteaua de localizare” pentru pescari, a încheiat un parteneriat cu asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) pentru a contribui la dezvoltarea pescuitului sustenabil în România.

Initiatorii site-ului au dezvoltat o facilitate unica prin care membrii pot puncta direct pe harta Google a României atât locuri de interes pentru pescuit, cât si puncte de interes ecologic: locuri braconate, poluate sau locatii în care se desfasoara proiecte de refacere a ecosistemelor naturale.

Parteneriatul cu SDD are ca scop încurajarea pescarilor de a contribui la protectia apelor prin promovarea proiectelor asociatiei, cât si prin initierea de noi proiecte pe baza informatiilor generate de pasionatii de pescuit.

“În cautarea capturilor, pescarii ajung sa cunoasca mai bine ca oricine apele din România. Informatiile detinute de ei sunt pretioase, iar prin intermediul retelei de localizare Harta Pescar putem sa culegem în premiera coordonate geografice si descrieri de locuri pentru a le utiliza în proiecte destinate pescuitului sustenabil”, afirma George Dragne, directorul Harta Pescar .

În doar doua luni de la lansarea tipului de locatie “Locurile braconierilor” membrii site-ului au punctat peste 50 de astfel de zone pe harta. Pe râurile Timis, Olt si Siret se observa deja o concentratie semnificativa de locuri în care pescarii au semnalat prezenta braconierilor atasând descrieri, fotografii sau filmari.
Read more at http://www.myc.ro/pescarii-trec-la-actiune-in-romania-si-semnaleaza-prezenta-braconierilor-pe-harta-google/#uY1qhUaZ43mg67dD.99

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 30