Google prezintă Pixel 2 și Pixel XL

Entuziaștii sistemului de operare Android se pot bucura acum de două noi dispozitive de la Google. Concernul a prezentat noua generație de smartphone-uri Pixel.

Ambele dispozitive fac parte din clasa superioară a lumii Android și se diferențiază doar prin mărime și display. Din punct de vedere tehnic Pixel 2 și Pixel 2 XL oferă ingrediente fine și potrivit celor de la Google ele sunt echipate cu cea mai bună cameră văzută pe un telefon mobil.

Ambele dispozitive sunt „propulsate” de un procesor Snapdragon 835 și o memorie de 4GB RAM. Spațiul de stocare are 64 de GB, pentru un preț mai mare există și versiunea de 128 GB. Pixel 2 pune la dispoziție un ecran AMOLED de 5 inch cu rezoluție FullHD și raport 16:9. Pixel 2 XL are un ecra pOLED cu diagonala de 6 inch, rezoluție QHD+ și un raport de 16:9.

Caracteristica cea mai interesantă de pe cele două modele înrudite este aparatul foto. În testul DxO aceasta a obținut 98 de puncte, un scor fără precedent. Fotografiile realizate cu aparatul foto integrat și apărute în presă arată impresionant. Este inclus și un mod portret – nu doar pentru camera de 12 megapixeli din spate, ci și pentru cea frontală de 8. Google a decis, spre deosebire de alți producători, să nu ofere o cameră duală, ci un model single optimizat, foarte luminos, cu o dimensiune a aperturii de f/1.8, autofocus cu tehnologie laser, precum și o combinație între stabilizare optică și digitală a imaginii.

Dispozitivele sunt ambele încărcate prin intermediul portului USB-C, capacitatea acumulatorului fiind fiind de 2700 mAh, respectiv 3520. Realimentarea wireless nu este posibilă. Mufa pentru căști lipsește, dar există la urma urmei un adaptor corespunzător. Ambele variante beneficiază de difuzoare stereo frontale.

Din punct de vedere optic, Pixel-ul mai mare este și mai arătos. Marginile din jurul ecranului sunt foarte înguste și rotunjite. Fratele mai mic are în schimb margini mai groase și are un aspect mai degrabă convențional. Carcasele protejate de apă și praf sunt confecționate din metal la ambele modele, iar zona din jurul camerei este de sticlă. Pentru versiunea mai mică sunt disponibile culorile albastru deschis, alb și negru. Versiunea cu ecran mai mare este disponibilă în culorile negru și alb+negru.

http://www.n-tv.de/technik/Google-zeigt-Pixel-2-und-Pixel-2-XL-article20066838.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3