Google renunță la Orkut

radfahrer-vor-dem-google-campus-in-mountain-view-kalifornien

Google renunță la Orkut
Succesul pe care rețeaua online Orkut l-a avut în Brazilia a fost de multe ori prezentat ca exemplu pentru faptul că Facebook nu va reuși să acapareze pe toată lumea. Dar acum Google renunță la serviciul său.

Facebook are din nou cu un rival mai puțin. Google se scapă de rețeaua sa online Orkut. Serviciul, deosebit de popular în Brazilia, va fi închis pe data de 30 septembrie, după cum s-a anunțat pe un post de pe blogul Orkut luni seara.

Orkut este aproape la fel de vechi ca și Facebook, rețeaua fiind lansată cu câteva zile înainte de lansarea serviciului lui Mark Zuckerberg la sfârșitul lunii ianuarie 2004. Serviciul a fost lansat atunci de angajatul Google, Orkut Buyukkokten și a fost dezvoltat cu implicarea a 20% din timpul de lucru al acestuia, după cum declară corporația.

Cei mai mulți utilizatori i-a câștigat Orkut în Brazilia, în timp serviciul fiind condus chiar de acolo, în loc de statul american California. A doua mare piață este India. Orkut a cerut scuze utilizatorilor activi pentru închidere. Datele utilizatorilor sunt disponibile spre descărcare.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/netzwirtschaft/soziales-netzwerk-google-gibt-orkut-auf-13020313.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 18